INGREDIENTES (4 personas): 4 filetes de pechuga de pollo o pavo, 1 huevo, 2 limones, 5 cucharadas soperas de azúcar, 1 cucharada pequeña de maicena, pan rallado, 750 ml de agua, aceite y sal.
Se salan las pechugas y, una a una, se pasan primero por el huevo batido e, inmediatamente, por el pan rallado.
ACOMPAÑANTES: Este plato se puede acompañar con arroz rehogado, patatas fritas o puré de patata.
TRUCOS: Cuando echamos el agua a la mezcla del limón con azúcar hay que probarlo, si está muy ácido, hay que echarle un poco más de azúcar.
Si nos quedamos con poco huevo en el momento de rebozar las pechugas se puede echar un poco de leche al huevo batido, en vez de añadir otro huevo.
HISTORIA DEL PLATO: No he encontrado la historia de este plato.
BREADED CHICKEN BREAST WITH CARAMELIZED LEMON SAUCE
INGREDIENTS (4 Serves): 4 slices of chicken or turkey breast, 1 egg, 2 lemons, 5 tablespoons of sugar, 1 teaspoon of cornstarch, breadcrumbs, 750 ml of water, oil and salt.
Add salt to the chicken breast and, one by one, coat them with the beaten egg, and immediately, coat them with the breadcrums.
Make juice of two lemons and add 5 tablespoons of sugar, 750 ml of water, 1 teaspoon of cornstarch. Mix well (with a spoon) and put to cook in a frying pan (or in a casserole) over high heat to reduce sauce.
SIDE DISHES: This dish can be served with braised rice, french fries or mashed potatoes.
TIPS: When we have the mixture of lemon, water and sugar, we must taste it. If it is too acid, we can add more sugar.
If we don't have enough egg to coat all the chicken breast we can add milk to the beaten egg instead of adding another egg.
PLATE HISTORY: I haven't found the history of this dish.
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