BOQUERONES FRITOS
INGREDIENTES (4 personas): 500 gr de boquerones, 200 gr de harina, aceite para freír, sal y limón.
- Lavar los boquerones, abrirlos, quitar las cabezas y retirarle las tripas y las raspas. (Este paso se puede omitir, quitando sólo la cabeza y las tripas).
- Echar sal a los boquerones.
- Poner la harina en un plato llano y rebozar los boquerones.
- En una sartén echar aceite abundante y ponerlo a fuego alto. Cuando el aceite esté caliente añadir los boquerones en tandas y bajar el fuego ligeramente.
- Cuando estén dorados, sacar los boquerones de la sartén y colocarlos un par de minutos sobre papel de cocina.
- Servir inmediatamente con un limón cortado por la mitad.
ACOMPAÑAMIENTOS: Este plato se puede servir con salsa ali-oli o mayonesa.
TRUCOS: Se puede añadir a la harina una pizca de perejil o pimienta blanca molida. También se pueden rebozar con huevo, además de la harina.
TIEMPO DE PREPARACIÓN: 40 minutos.
FRIED ANCHOVIES
INGREDIENTS: (4 serves): 500 g of anchovies, 200 gr of flour, oil for frying, salt and lemon.
- Wash the anchovies, tear into two parts, remove the heads, the guts and the fishbones. (This step can be omitted, removing only the head and guts).
- Add salt to the anchovies.
- Put flour in a shallow dish and coat the anchovies.
- In a frying pan pour plenty of oil and place it over high heat. When the oil is hot, add the anchovies in batches and low the heat slightly.
- When browned, remove from pan the anchovies and place them a couple of minutes on paper towels.
- Serve immediately with a lemon cut in half.
SIDE DISHES: This dish can be served with aioli sauce or mayonnaise.
TIPS: You can add to the flour a pinch of white pepper or parsley. You can also coat them with beaten egg, besides flour.
PREPARATION TIME: 40 minutes.
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