lunes, 12 de noviembre de 2012

BOQUERONES FRITOS

BOQUERONES FRITOS


 
INGREDIENTES (4 personas): 500 gr de boquerones, 200 gr de harina, aceite para freír, sal y limón.

  • Lavar los boquerones, abrirlos, quitar las cabezas y retirarle las tripas y las raspas. (Este paso se puede omitir, quitando sólo la cabeza y las tripas).
  • Echar sal a los boquerones.
  • Poner la harina en un plato llano y rebozar los boquerones.
  • En una sartén echar aceite abundante y ponerlo a fuego alto. Cuando el aceite esté caliente añadir los boquerones en tandas y bajar el fuego ligeramente. 
  • Cuando estén dorados, sacar los boquerones de la sartén y colocarlos un par de minutos sobre papel de cocina. 
  • Servir inmediatamente con un limón cortado por la mitad. 


ACOMPAÑAMIENTOS: Este plato se puede servir con salsa ali-oli o mayonesa.


TRUCOS: Se puede añadir a la harina una pizca de perejil o pimienta blanca molida. También se pueden rebozar con huevo, además de la harina.


TIEMPO DE PREPARACIÓN:  40 minutos. 




FRIED ANCHOVIES

INGREDIENTS: (4 serves): 500 g of anchovies, 200 gr of flour, oil for frying, salt and lemon.

  • Wash the anchovies, tear into two parts, remove the heads, the guts and the fishbones. (This step can be omitted, removing only the head and guts).
  • Add salt to the anchovies.
  • Put flour in a shallow dish and coat the anchovies.
  • In a frying pan pour plenty of oil and place it over high heat. When the oil is hot, add the anchovies in batches and low the heat slightly.
  • When browned, remove from pan the anchovies and place them  a couple of minutes on paper towels.
  • Serve immediately with a lemon cut in half.


SIDE DISHES: This dish can be served with aioli sauce or mayonnaise.


TIPS: You can add to the flour  a pinch of white pepper or parsley. You can also coat them with beaten egg, besides flour.

PREPARATION TIME: 40 minutes.







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